2014/4
Linkit menneen ja tulevan välillä

Biografiskt lexikon för Finland nyt ilmaiseksi verkossa

Biografiskt lexikon för Finland, kokoelma ruotsinkielisiä pienoiselämäkertoja, on nyt ilmaiseksi saatavilla verkossa. Svenska Litteratursällskapet i Finland (SLS) julkisti tänään kokoelman avoimen verkkoversion.

Biografiskt lexikon för Finland pohjautuu osittain laajempaan Kansallisbiografia– pienoiselämäkertaprojektiin. Osa elämäkerroista on käännetty sellaisenaan suomen kielestä, mutta osa elämäkerroista on laajennettuja ja täydennettyjä, ja lisäksi mukaan on otettu henkilöitä, joilla on erityistä mielenkiintoa suomenruotsalaisen historian näkökulmasta. Verkkoversiossa on linkkejä myös muuhun aineistoon, esimerkiksi Albert Edelfeltin kirjeisiin.

Julkistustilaisuudessa tähyttiin jo tulevia täydennyksiä, koska kokoelmasta puuttuvat 1960-luvun jälkeen syntyneet, toisin sanoen joukko kiinnostavia ja tärkeitä elämäntarinoita.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.