Kaupunkikirjoituspalkinto 2009 Tiina Männistö-Funkin artikkelille ”Säveltulva kaupungissa”

Tiina Männistö-Funkin artikkeli "Säveltulva kaupungissa – Gramofonimusiikki uudenlaisena kaupungin äänenä ja makukysymyksenä Helsingissä 1929", joka ilmestyi Ennen & nyt -lehdessä 3-4/2008, on valittu vuoden parhaaksi kaupunkikirjoitukseksi. Palkinto jaettiin Kaupunkitutkimuksen päivillä 7.5.2009.

Tiina Männistö-Funk toimii tutkijana Turun yliopiston historian laitoksella,Suomen historian oppiaineessa, missä hän valmistelee artikkelin aihepiiriin liittyvää väitöskirjaa. Valinnan tehnyt raati toteaa, että artikkeli kuvaa suomalaisen kaupunkikulttuurin muutoskautta elävästi ja laaja-alaisesti. Se tuo kiinnostavalla tavalla esiin gramofonin ostamisen ja käytön räjähdysmäisen kasvun vaikutusta kaupungissa, kaupunkilaisissa ja kaupunkilaisten välisissä suhteissa. Männistö-Funk luo elävää ajankuvaa vuodesta 1929 samalla kun se käsittelee alati ajankohtaista kaupunkiteemaa – naapurustomelua ja sen sietämistä.

Palkinto vuoden parhaalle kaupunkikirjoitukselle jaettiin nyt kuudennen kerran. Palkinto myönnetään suomalaisessa aikakausjulkaisussa julkaistulle suomen- tai ruotsinkieliselle kaupunkitutkimusta edustavalle, tieteelliselle artikkelille. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa tutkijoita tekemään laadukasta kaupunkitutkimusta kotimaisilla kielillä. Palkittavan artikkelin tulee tuoda uutta tietoa kaupunkitutkimuksen yhteiselle kentälle.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.