Maarit Leskelä-Kärki: Elämäkertojen vetovoima

Maarit Leskelä-Kärki pohtii blogissaan elämäkertatutkimuksen ja muunkin historiankirjoituksen asemaa.

"Elämäkertakirjallisuus on niitä harvoja tietokirjallisuuden lajeja, joka myös myy. Kiinnostus biografiaa kohtaan on loputon ja ainakin isojen kustantajien luetteloissa tämä kiinnostus näkyy selvästi. Täällä ei ole samanlaista kriittisen biografian eikä myöskään auktorisoidun biografian perinnettä kuin esimerkiksi angloamerikkalaisessa kirjallisuuselämässä. Genre on Suomessa vahvasti populaari, joskin joukosta löytyy myös tasokkaita teoksia. Elämäkerta näyttää olevan niitä harvoja tietokirjallisuuden lajeja, jonka arvo ainakin vielä säilyy."

http://blogit.utu.fi/utuonline/2009/09/24/elamakertatutkijan-paiva/

 

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.