Raja railona?

Ennen ja nyt 1/2011 keskittyy rajojen historiaan. Monet artikkeleista perustuvat loppuvuodesta 2009 Sievissä järjestetyn seminaarin Rauhaton raja. Pähkinäsaari 1323 esityksiin. Seminaarissa esitettiin monia näkökulmia menneisyyden rajojen tutkimukseen niin yliopistotutkijoiden kuin muidenkin asiaan perehtyneiden näkökulmasta.

Tuloksena oli moniääninen esitys, ja myös käsillä olevassa numerossa rajakysymystä lähestytään hyvin erilaisin tavoin – pohtien yhtäältä varsinaisia rajalinjoja ja toisaalta rajanvetojen epävarmuutta. Sievin seminaarin lisäksi maantieteen ja tilallisuuden kysymyksiä käsittelevät myös Imagined Borders -seminaarin raportti sekä Eva Ahl-Wariksen kirja-arvio teoksesta New Prespectives on Spatiality in European History. Teema-artikkelien lisäksi numerossa on ajankohtaisia puheenvuoroja, uutisia ja lectioita, joita toimitus ottaa jatkossakin mielellään vastaan.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.