Avainsana-arkisto: Itämeren alue

2014/4
Linkit menneen ja tulevan välillä

Maija Ojala: ”Protection, Continuity and Gender: Craft Trade Culture in the Baltic Sea Region (14th-16th Centuries)”. Lectio praecursoria 18.10.2014

Filosofian maisteri Maija Ojalan historian alaan kuuluva väitöskirja ”Protection, Continuity and Gender: Craft Trade Culture in the Baltic Sea Region (14th-16th Centuries)” (Protektionismi, jatkuvuus ja sukupuoli: Käsityöläisten yrittäjäkulttuuri Itämeren alueella 1300–1500-luvuilla) tarkastettiin 18.10.2014 Tampereen yliopistossa. Vastaväittäjänä oli professori Sabine von Heusinger (Universität zu Köln) ja kustoksena toimi professori Christian Krötzl.

2001/4
Hyvinvointivaltio?

Opiskelua ja tutkimusta kansainvälisessä projektissa

Maailma ei näytä pelkästään globalisoituvan tai lokalisoituvan. Se myös regionalisoituu. Euroopan unionissa vanhan itä—länsi-vastakkainasettelun purkautuminen on antanut tilaa muille alueille. Myös etelän ja pohjoisen käsitteistä on tullut jokapäiväisiä teemoja. Tätä kehitystä ymmärtääkseen ja tukeakseen EU rahoittaa muun muassa projektia Baltic Sea Area Studies: Northern Dimension of Europe (BaltSeaNet). Kyseessä on viime vuonna alkanut nelivuotinen yritys toisaalta tutkia Itämeren alueen oloja ja yhteistyömuotoja ja toisaalta suunnitella ja rakentaa sen tulevaisuutta.