Avainsana-arkisto: sotavangit

Apua vihollisen riveistä

Vaikka Suomen viime sotien historia on moneen otteeseen julistettu läpitutkituksi ja kuluneeksi aihepiiriksi, ainakin toistaiseksi oivaltavat tutkijat ovat kuitenkin kyenneet löytämään uusia näkökulmia sotiemme historiaan. Suomalaisen sotahistorian ja Venäjän pitkän linjan asiantuntija, tietokirjailija Carl-Fredrik Geust on uudessa teoksessaan tuonut esille aiheen, joka etenkin arkaluontoisuutensa vuoksi lienee pitkään pysynyt tabujen joukossa: Suomen armeijan palvelukseen toisen maailmansodan aikana loikanneet venäläiset.

Mirkka Danielsbacka: ”Vankien vartijat. Ihmislajin psykologia, neuvostosotavangit ja Suomi 1941-1944”. Lectio praecursoria 5.12.2013

FM, VTM Mirkka Danielsbackan väitöskirja “Vankien vartijat. Ihmislajin psykologia, neuvostosotavangit ja Suomi 1941-1944” tarkastettiin 5.12.2013 Helsingin yliopistossa. Vastaväittäjänä toimi tutkimusjohtaja, dosentti Janne Kivivuori (Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos, Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Markku Kuisma. Väitöskirja on luettavissa sähköisenä osoitteessa https://helda.helsinki.fi/handle/10138/41627.