Tietoa lehdestä

(på svenska)

Julkaisijat

Ennen ja nyt verkkojulkaisun taustalla vaikuttaa neljä julkaisijatahoa: Agricola -Suomen humanistiverkko, Historiallinen Yhdistys ry, Suomen Historiallinen Seura ry ja Turun Historiallinen Yhdistys ry.

Toimituksen postiosoite

Ennen ja nyt
Lauri Keskinen
Humanistinen tiedekunta
Kanslia
20014 TURUN YLIOPISTO

Päätoimittaja

FT Lauri Keskinen
s-posti: lokesk@_REMOVETHIS_utu.fi

Toimitus

Maria Julku, OY
Emilia Karppinen, TY
Taneli Hiltunen, TY
Outi Hupaniittu, SKS
Antti-Jussi Nygård, Tieteellisten seurain valtuuskunta
Tapio Onnela, TY
Merja Paksuniemi, LY
Anna-Leena Perämäki, TY
Mikko Pollari, TaY
Jari Sedergren, KAVA
Matleena Sopanen, TaY
Ringa Takanen, TY
Hanna Talikka, OY
Olli Kleemola, TY

Esittely

Ennen ja nyt – historian tietosanomat on julkaisuluokituksessa 1. tason tieteellinen aikakauskirja, joka julkaisee referee-artikkeleita, katsausartikkeleita (konferenssiraportit, tieteelliset katsaukset, oppiaine- ja hanke-esittelyt, kolumnit), väitöslektioita, haastatteluja ja kirja-arvosteluja. Artikkeleita julkaistaan suomen, ruotsin ja englannin kielellä sekä sopimuksen mukaan myös muilla kielillä. Jos artikkelin kieli ei ole kirjoittajan äidinkieli, neuvotellaan kielentarkastuksesta erikseen.

Julkaisu pyrkii seuraamaan uusia, ajankohtaisia ja ajankohtaistuvia tutkimussuuntauksia historiassa ja sen lähitieteissä. Toimitus on rakenteeltaan verkostomainen, ja sinne otetaan mukaan uusia henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita kokoamaan, kirjoittamaan ja toimittamaan artikkeleita, katsauksia, haastatteluita ja puheenvuoroja.

Yksittäiset artikkeliehdokkaat tai ideat voi toimittaa päätoimittajalle tai lähimmälle toimituskunnan jäsenelle. Aikakauslehti ottaa mielellään vastaan arvostelukappaleita teoksista. Arvostelut sijoitetaan myös Agricolan arvostelutietokantaan.

Refereekäytäntö

Toimitus lähettää referee-arvioitaviksi tarjotut artikkelit (suositeltu laajuus n. 15–20 liuskaa) anonyyminä kahdelle anonyymille asiantuntijalle, jotka arvioivat artikkelin julkaisukelpoisuuden. Lausuntojen saavuttua päätoimittaja tekee julkaisupäätöksen yhdessä toimituskunnan kanssa. Muut tieteelliset artikkelit toimitetaan kevyemmin.

PDF-tiedostot

Artikkelien lopussa on valintamahdollisuus, jolla lukija voi luoda PDF-muotoisen, talletettavan ja tulostettavan version. Artikkeleita saa tulostaa omaan käyttöön, muuten niitä koskevat normaalit tekijänoikeudet.

Julkaisuperiaatteet

Ennen ja nyt noudattaa open access -periaatetta humanististen alojen tyyliin: sekä artikkelien julkaiseminen että niiden lukeminen on täysin ilmaista. Julkaisun kustannukset katetaan apurahojen ja akateemisten instituutioiden turvin. Artikkelien esi- ja jälleenjulkaiseminen on sallittua, kunhan asiasta ilmoitetaan päätoimittajalle ja kunhan Ennen ja nyt mainitaan alkuperäisenä/ensisijaisena julkaisijana. Julkaisun JuFo-luokitus on 1 (ks. http://www.julkaisufoorumi.fi/fi/julkaisufoorumi).

Ennen ja nyt
Lauri Keskinen
Humanistinen tiedekunta
Kanslia
20014 TURUN YLIOPISTO

ISSN:1458-1396

Print Friendly, PDF & Email

5 vastausta artikkeliin ”Tietoa lehdestä”

 1. Hei!

  Miten lehteä pystyy tilaamaan, saako sähköpostitse aina version jos liittyy lähetyslistalle? Onko teillä sellaista?

 2. Lehteä ei voi varsinaisesti tilata, mutta jos käyt tykkäämässä siitä Facebookissa, saat sitä kautta ilmoituksen uuden numeron julkaisemisesta.

 3. Hei yritin laittaa sinulle sp viestiä, mutta ilmoitetaan, että sp osoitteesi on virheellinen. Olisin kysellyt teemanumeronne mainostamisesta.

 4. Hei,

  Voisitteko harkita tilauspolitiikkaanne hiukan eteenpäin. Maksaisin mielelläni vähän siitä, että tieto uudesta numerostanne kolohtaisi sähköpostiini, saati sitten julkaisu oikeaan postilaatikkooni vähän Museo-lehden tyyliin.

  Ylipäätänsä pitäisitte vähän enemmän ääntä itsestänne, esim. minä kuulin teistä tämän päiväisessä ”Mitä maksaa ohjelmassa”, googlasin sivunne siltä istumalta ja ihastuin. Palkatkaa historianopiskelija apulaiseksi hoitamaan tiedotustanne, tilaajia, jne. Jos asistetti-titteli on liian vaatimaton niin voisitte puhua sidosryhmä koordinaattorista tai public image managerista. Joka tapauksessa näinä aikoina humaniestien pitäisi olla enemmän esillä ja pitää ääntä itsestään! Olen aivan varma, että lukijakuntaanne olisi helppo kasvattaa. Terveisiä Turkuun!

 5. Hei! Rahaa emme aio jatkossakaan lukijoilta ottaa, mutta täytyypä tosiaan miettiä tuota tilauspolitiikkaa. Jonkinlainen sähköpostilista voisi toimia. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.